Τελετή απονομής για τους νικητές στα «Preparation Centre Awards» του Cambridge Assessment English

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για πρώτη φορά φέτος, η Κύπρος συμμετείχε στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Cambridge Assessment English για τα 'Preparation Centre Awards' που ξεκίνησε το 2018. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη και η επιβράβευση των καλύτερων Κέντρων Προετοιμασίας για τα Cambridge English Qualifications σε κάθε χώρα που συμμετείχε στο διαγωνισμό, ενώ οι νικητές βραβεύτηκαν σε τελετή απονομής που έλαβε χώρα στο Downing College στο Cambridge.

O διαγωνισμός ανέδειξε νικητές για την Κύπρο τα εξής φροντιστήρια:  

Κατηγορία Step by step approach’  - Νικητής: Eurognosi  Aglantzias (Λευκωσία)
Κατηγορία User of Cambridge English books- Νικητής: Jolly Workshop (Λευκωσία) 

ΚατηγορίαNew comer’ - Νικητής: ŞANLI Interactive Language Center (Λευκωσία)


Τα Preparation Centre Awards, από το A ως το Ω...

      6 συμμετέχουσες χώρες : Κύπρος / Γαλλία / Ολλανδία / Πολωνία / Τσεχία / Ρουμανία

      3 Κατηγορίες βραβείων ανά χώρα :

Κατηγορία Step by step approach’ :  Για την ανάδειξη  του Κέντρου Προετοιμασίας που προσφέρει τα περισσότερα Cambridge English Qualifications, ένα διαφορετικό πιστοποιητικό για κάθε βήμα της εκμάθησης Αγγλικών.

Κατηγορία ‘New comer’: Για την ανάδειξη  του Κέντρου Προετοιμασίας το οποίο έγραψε για πρώτη φορά τους μαθητές του για τις εξετάσεις Cambridge τη χρονιά 2017-18 (1 Αυγούστου 2017 – 30 Ιουλίου 2018).
 

Κατηγορία ‘User of Cambridge English books: Για την ανάδειξη  του Κέντρου Προετοιμασίας που χρησιμοποίησε με το βέλτιστο τρόπο το επίσημο υλικό προετοιμασίας της Cambridge University Press. 

Τα Κέντρα Προετοιμασίας στην Κύπρο είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή σε περισσότερες από μία κατηγορίες, ωστόσο θα μπορούσαν να κερδίσουν μόνο σε μία από αυτές. Το Cambridge Assessment English έλαβε 35 αιτήσεις από Κέντρα Προετοιμασίας στην Κύπρο.

        Διεθνής Κριτική Επιτροπή από το Cambridge Assessment English!

Μια επιτροπή από 5 διεθνή στελέχη του Cambridge Assessment English επέλεξε τους νικητές: ο κ. Guy Chapman - Head of Schools, o κ. Hervé Marc - Regional  Director Europe,  ο κ. Nick Beer - Regional Commercial Head, Europe., η κα Cécile Loyer - Head of Marketing Europe και ο κ. Duncan Christelow, Head of Head of Sales, Central and Eastern Europe στον τομέα του English Language Teaching από την Cambridge University Press.

►      Το Βραβείο :

Ταξίδι στο Cambridge που έλαβε χώρα στις 29 & 30 Μαρτίου 2019 και περιελάμβανε :

  • Ø Ξενάγηση ειδικά σχεδιασμένη για τους νικητές: "Behind the scenes of Cambridge English exams" όπου παρακολούθησαν τη διαδικασία της δημιουργίας των εξετάσεων βήμα προς βήμα.
  • Ø Gala Dinner στο Downing College, παρουσία στελεχών από το Cambridge Assessment English & την Cambridge University Press αλλά και νικητών από τις άλλες χώρες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό (βλ.  φωτογραφίες).
  • Ø Επίσκεψη σε κάποια από τα κολλέγια του Πανεπιστημίου του Cambridge.

      Το χρονοδιάγραμμα  του διαγωνισμού:

          *Αιτήσεις συμμετοχής : έως 15 Δεκεμβρίου 2018.

          *Ημερομηνία Απονομής: 29 Μαρτίου 2019, κατά τη διάρκεια του Gala Dinner

 

Καθηγητές Αγγλικών από 109 χώρες αναγνωρίζουν τα οφέλη των εξετάσεων Αγγλικών Cambridge για τους μαθητές τους!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στην οποία συμμετείχαν 5.789 καθηγητές και διευθυντές σχολείων από 109 χώρες, το 95% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι εξετάσεις Αγγλικών Cambridge έχουν θετικό αντίκτυπο στη διδασκαλία και τη μάθηση. Επιπλέον, το 86% συμφώνησε ότι η προετοιμασία για τις εξετάσεις Αγγλικών Cambridge αυξάνει σημαντικά την αυτοπεποίθηση των μαθητών, ενώ το 90% πιστεύει ότι αυξάνει σημαντικά το κίνητρό τους. Σύμφωνα με την έρευνα, το κίνητρο είναι το κύριο κλειδί για την επιτυχία στην εκμάθηση γλωσσών.

Σχετικά με το Cambridge Assessment English - www.cambridgeenglish.gr

Eίμαστε το Cambridge Assessment English. Τμήμα του Πανεπιστημίου του Cambridge. Βοηθάμε εκατομμύρια ανθρώπους να μάθουν Αγγλικά και να αποδείξουν τη γνώση τους σε όλο τον κόσμο. 5.5 εκατομμύρια μαθητές από 130  χώρες συμμετέχουν στις εξετάσεις μας κάθε χρόνο ενώ περισσότεροι από 20.000 οργανισμοί αναγνωρίζουν τα πιστοποιητικά μας ως απόδειξη γνώσης της αγγλικής γλώσσας, ανάμεσα στους οποίους και το 100% των Πανεπιστημίων στη Μ.Βρετανία. Καθένα από τα πιστοποιητικά μας αντιστοιχεί σε ένα συγκεριμένο επίπεδο γνώσης του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς (CEFR) για την περιγραφή της γλωσσικής ικανότητας.