Η εξέταση Occupational English Test (OET), αναγνωρισμένη από το UK Nursing and Midwifery Council (NMC) για εργασία στη Μεγάλη Βρετανία, διεξάγεται τώρα και στην Ελλάδα από το Hellenic English Council

09/11/2017

Η εξέταση Αγγλικών ΟΕΤ, που αφορά στους επαγγελματίες στον χώρο της υγείας, θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από τον Δεκέμβριο 2017, αφού πλέον το Hellenic English Council θα διοργανώνει τις εξετάσεις στην Αθήνα.

Πρόκειται για μια εξέταση Αγγλικών που αναπτύχθηκε στην Αυστραλία με σκοπό την αξιολόγηση των γλωσσικών ικανοτήτων επαγγελματιών από τον χώρο της υγείας. Παρέχει αξιολόγηση και για τις τέσσερις γλωσσικές δεξιότητες - listening, reading, writing και speaking – μέσα από υλικό εξετάσεων που σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί τις πραγματικές γλωσσικές ανάγκες στον τομέα της υγείας.

Η κα Κωνσταντίνα Αλευρά, Centre Exams Manager δήλωσε: «Δεσμευόμαστε για την παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των υποψηφίων, σε όλη την Ελλάδα. Προσφέροντας την εξέταση ΟΕΤ στο Hellenic English Council, δίνουμε τη δυνατότητα στους επαγγελματίες από τον τομέα της υγείας να αποδείξουν την άριστη γνώση τους στην Αγγλική γλώσσα, με σκοπό την επαγγελματική αίτηση ή πρόσληψή τους».

«Η εξέταση ΟΕΤ, από το Cambridge Assessment English και το Box Hill Institute, έχει μια μοναδική 30ετή ιστορία και αναγνωρίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στο Ντουμπάι και στη Σιγκαπούρη. Πρόσφερουμε την εξέταση, χωρίς αμφιβολία ή δεύτερη σκέψη», ολοκλήρωσε.

Η κα Sujata Stead, OET CEO, επεσήμανε ότι το νέο κέντρο εξέτασης θα συμβάλλει καθοριστικά στον τομέα της υγείας.

«Είμαι σίγουρη ότι οι υποψήφιοι στην εξέταση ΟΕΤ θα έχουν μια άψογη εμπειρία με το Hellenic English Council. Τους συγχαίρουμε για τον ενθουσιασμό τους να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της κοινωνίας, ενδυναμώνοντας τους επαγγελματίες της υγείας με τις γνώσεις Αγγλικών που απαιτούνται για την ασφαλή και αποτελεσματική φροντίδα των ασθενών».

Σχετικά με το ΟΕΤ

Το ΟΕΤ είναι μια διεθνής εξέταση Αγγλικών που αξιολογεί τις γλωσσικές επικοινωνιακές δεξιότητες όσων επαγγελματιών υγείας ενδιαφέρονται να αιτηθούν και να εξασκηθούν σε ένα περιβάλλον όπου χρησιμοποιείται η Αγγλική γλώσσα.

Τα αποτελέσματα του ΟΕΤ αναγνωρίζονται από τις περισσότερες ρυθμιστικές αρχές υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Σιγκαπούρη ως απόδειξη της άριστης γνώσης Αγγλικών. Αναγνωρίζεται επίσης από το Τμήμα Μετανάστευσης και Προστασίας Συνόρων της Αυστραλίας, αλλά και για τη μετανάστευση στη Νέα Ζηλανδία σε όσες κατηγορίες visa απαιτούν τη γνώση Αγγλικών.

Η εξέταση ΟΕΤ διατίθεται από το Cambridge Assessment English και το Box Hill Institute.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη σελίδα http://www.occupationalenglishtest.org.

Επικοινωνία με OET
Tηλ.: + 61 3 8656 4000
Email: stakeholders@oet.com.au

Επικοινωνία με HEC
Κωνσταντίνα Αλευρά Centre Exams Manager HEC
Χαριλάου Τρικούπη 18, Αθήνα, Ελλάδα
Tηλ.: +30 210 5236253
Email: hecgr@otenet.gr

Cambirdge English Assesment