To 1ο Κλειδί για Επιτυχημένες Εγγραφές

Εύη Ζουρούδη - Αργουδέλη & Θανάσης Αργουδέλης

Τα τελευταία πέντε χρόνια βιώνουμε μεγάλες αλλαγές ως πολίτες αυτής της χώρας αλλά και ως επιχειρηματίες ή εργαζόμενοι. Καθημερινά γίνεται όλο και εντονότερη η ανησυχία και αγωνία μας, όχι απλά για την κερδοφορία αλλά ακόμα και για την ίδια την επιβίωση της επιχείρησης-σχολείου μας.

Αναζητούμε τρόπους για να ‘κρατήσουμε’ τους μαθητές μας, να αυξήσουμε τα έσοδα, να μην έχουμε ζημία, να αντέξουμε τον ανταγωνισμό.

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί πρακτικές προσέλκυσης μαθητών, όπως δωρεάν ένα-δύο-τρία χρόνια φοίτησης, δωρεάν βιβλία, υπερβολικές μειώσεις διδάκτρων και προσφορές, ως σωσίβια σωτηρίας στην οικονομική κρίση αλλά και στις κρίσεις πανικού μας. Το αποτέλεσμα είναι να ζημιώνεται όλος ο κλάδος.

Μέσα σε όλη αυτή την αναζήτηση, πολύ συχνά ακούγεται η φράση-δήλωση από πολλούς Ιδιοκτήτες ΚΞΓ «Μα τι να κάνω; Εγώ είμαι καθηγητής, όχι επιχειρηματίας», έχοντας πιθανότατα ταυτίσει τον επιχειρηματία με τις παραπάνω αθέμιτες πρακτικές.

Χρειάζεται να αλλάξουμε οπτική. Να λάβουμε υπόψη πρώτον, ότι υπάρχουν καλοί και κακοί επιχειρηματίες και δεύτερον, ότι εφόσον είμαστε ιδιοκτήτες Κ.Ξ.Γ., θέλουμε – δε θέλουμε είμαστε ΚΑΙ επιχειρηματίες.

Βασικό λοιπόν βήμα είναι να σταματήσουμε να αποποιούμαστε το ρόλο του επιχειρηματία ως κάτι κακό και να επιδιώξουμε να γίνουμε ΚΑΛΟΙ επιχειρηματίες.

Ένας καλός επιχειρηματίας μοιάζει πολύ με τον καλό δάσκαλο.

Ο καλός επιχειρηματίας σχεδιάζει τα επιχειρηματικά του βήματα όπως ακριβώς ο δάσκαλος το μάθημά του. Θέτει τους επιχειρηματικούς του στόχους, όπως και ο δάσκαλος τους διδακτικούς στόχους του κάθε μαθήματος.

Ο καλός επιχειρηματίας προετοιμάζεται, μαθαίνει, ενημερώνεται. Δε μένει κολλημένος σε παλιές αντιλήψεις και μεθόδους. Καινοτομεί, αναλαμβάνει ευθύνη και ανανεώνεται. Σέβεται τους πελάτες του, τους ‘ακούει’ και τους προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, καλύπτοντας τις ανάγκες τους. Τα ίδια δεν κάνει κι ένας δάσκαλος για τους μαθητές του;

Ο καλός επιχειρηματίας επιδιώκει το κέρδος και τα θετικά αποτελέσματα ώστε να είναι συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις προς τους συνεργάτες του, να προσφέρει ένα υγιές κι ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, να πληρώνει τους φόρους του και να εξασφαλίζει τη μακροζωία της επιχείρησης-σχολείου του.

Όπως και ο δάσκαλος στην τάξη του, έτσι και ο καλός επιχειρηματίας έχει ηγετικές και διοικητικές ικανότητες. Επικοινωνεί αποτελεσματικά με τους συνεργάτες και τους πελάτες του, προβάλλει τη δουλειά του, όπως ακριβώς και ο δάσκαλος εκθέτει τις εργασίες των μαθητών του μέσα στην τάξη.

Ο καλός επιχειρηματίας έχει αρχές, ήθος, γνώσεις, δεξιότητες. Αγαπά και σέβεται τη δουλειά του. Εργάζεται σκληρά για να έχει καλά αποτελέσματα και χαίρεται σαν μικρό παιδί με την επιτυχία.

Εφαρμόζουμε λοιπόν το 1ο Κλειδί Επιτυχίας.

Αλλάζουμε νοοτροπία!

Εκτός από καλοί δάσκαλοι, είμαστε και καλοί επιχειρηματίες.

Έπειτα είναι εύκολο να προχωρήσουμε και να ξεκλειδώσουμε τα υπόλοιπα μυστικά των επιτυχημένων εγγραφών.

Η επιτυχία της επόμενης σχολικής χρονιάς ξεκινά ΤΩΡΑ!

 

Για την ‘Argoudelis E&T’ Seminars - Marketing - Coaching

Εύη Ζουρούδη - Αργουδέλη

Θανάσης Αργουδέλης

 

ARGOUDELIS E&T

Στα σεμινάρια ‘8 ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ’ που διεξάγονται στις Εκθέσεις International Publishers Θεσσαλονίκης (15-16/3/14) και Αθήνας (29-30/3/14) και απευθύνονται σε Ιδιοκτήτες, Διευθυντές και Διοικητικά Στελέχη Κέντρων Ξένων Γλωσσών, αναλύουμε 8 σημεία - κλειδιά που χρειάζεται να λάβουμε σοβαρά υπόψη, ώστε να ετοιμαστούμε πλήρως και αποτελεσματικά για τις εγγραφές της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Η Εύη Ζουρούδη - Αργουδέλη & ο Θανάσης Αργουδέλης, είναι οικονομολόγοι, απόφοιτοι του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχοι του Μεταπτυχιακού τίτλου ΜΒΑ (Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων) με ειδίκευση στο Marketing, του Πανεπιστημίου ASTON Αγγλίας και καθηγητές Αγγλικών. Η Εύη είναι επίσης κάτοχος Πτυχίου Παιδαγωγικών Σπουδών της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε και πιστοποιημένη NLP Practitioner (Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός).

Διευθύνουν τις Σχολές Άργουδέλη', www.argoudelis.net, που αποτελούνται από Κέντρα Ξένων Γλωσσών , Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Σχολή Πληροφορικής.

Οι Υπηρεσίες της Argoudelis E&T διακρίνονται σε:

         ·  Σεμινάρια σχετικά με την Εκπαίδευση, Επιμόρφωση Στελεχών, Πωλήσεις, NLP, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Management Skills, Ψυχολογία, κ.α.,

         ·  Εξατομικευμένα Coaching Services (υπηρεσίες προσωπικής καθοδήγησης) σε Εκπαιδευτικούς & Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς, Φορείς, Επιχειρήσεις & Επιχειρηματίες, Ελεύθερους Επαγγελματίες, Ιδιώτες, κ.α.,

         ·  Κατασκευές Δυναμικών Ιστοσελίδων, E-Learning Platforms, E-shop, Facebook pages