Νικήτρια του Βραβείου IELTS 2020!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20 Ιουλίου 2020

Το Βραβείο IELTS 2020 δόθηκε και φέτος για έκτη συνεχή χρονιά. To Βραβείο IELTS του British Council έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει έναν σπουδαστή υψηλού επιπέδου που έχει κίνητρο να αναπτύξει την καριέρα του/της και που έχει την δυνατότητα να συνεισφέρει στην κοινωνία με όσα αποκόμισε από την εμπειρία των σπουδών του/της.

Η διαδικασία αιτήσεων διήρκεσε έξι μήνες με σχεδόν 300 αιτούντες να έχουν επιτυχημένες αιτήσεις που πληρούσαν τα δεδομένα κριτήρια.

Μετά από το στάδιο της προεπιλογής με λεπτομερή αξιολόγηση όλων των κριτηρίων και των προσωπικών δηλώσεων, πέντε επιλαχόντες επιλέχθηκαν για να προχωρήσουν στο στάδιο της προσωπικής συνέντευξης με αντιπροσώπους της ομάδας του IELTS και Εκπαίδευσης του British Council.

Από το τελικό στάδιο αξιολόγησης η Ηλιάνα Χατζηαναστασίου επιλέχθηκε ως η νικήτρια του έκτου Βραβείου IELTS. Η Ηλιάνα θα παρακολουθήσει το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 μεταπτυχιακό στη Μουσικοκινητική Θεραπεία στο πανεπιστήμιο της επιλογής της, το Πανεπιστήμιο Goldsmiths, στη Βρετανία. Το Βραβείο IELTS 2020 και το British Council θα καλύψουν τα δίδακτρα των σπουδών της.

Η Ηλιάνα είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Ειδική Αγωγή και χορεύτρια. Διάλεξε να παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό στην Μουσικοκινητική Θεραπεία στο Πανεπιστήμιο Goldsmiths γιατί θεωρεί ότι είναι το ιδανικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών που συνδυάζει τις σπουδές της με το πάθος της για τον χορό. Ως ψυχοθεραπεύτρια χορού η Ηλιάνα στοχεύει να υιοθετήσει νέες θεραπευτικές μεθόδους για μαθητές με ειδικές ανάγκες, χρησιμοποιώντας δημιουργικές προσεγγίσεις ως εναλλακτική λύση στις ήδη υπάρχουσες (φαρμακευτική αγωγή, κ.λπ.). Όπως ανέφερε «Μετά τις σπουδές μου θα συνεχίσω την εκπαίδευση και την έρευνά μου επιτυγχάνοντας την τελική βαθύτερη φιλοδοξία μου, να προσφέρω στον εαυτό μου και στους άλλους την ευτυχία και ένα πολύτιμο ρόλο στην κοινωνία».

Ως νικήτρια του Βραβείου IELTS 2020, η Ηλιάνα θα λειτουργήσει σαν πρέσβειρα μέσα στην κοινότητα του IELTS, ώστε να δικτυωθεί και να μοιραστεί την εμπειρία της με άλλους φοιτητές που επιθυμούν να κάνουν ανώτατες σπουδές.

    

espa